Blog

Gezond ontbijten, lunchen en genieten in Enschede

Bij De Branderie in Enschede kun je terecht voor een heerlijk vers ontbijtje, voor een uitgebreide lunch, high tea, homemade taarten en ander lekkers. Helaas mag je nu niet bij ons binnen komen zitten, maar wij maken jouw bestelling graag klaar voor take away. We hebben in onze menukaart ook extra aandacht besteed aan gezonde opties. Zoals onder andere, een breed assortiment gezonde taarten, glutenvrij brood, warme havermout en een açai bowl. Dit voor diegene die bewust een bepaalde leefstijl willen of moeten naleven. Ben je op dieet, heb je een allergie of intolerantie of kies je liever voor gezond dan ben je bij ons op de juiste plek. Onze taarten bijvoorbeeld kunnen vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij, tarwevrij, veganistisch en lactosevrij gemaakt worden. Mijn liefde voor gezonde voeding heeft zich het afgelopen jaar flink ontwikkeld en daar neem ik je graag in mee.

Wat is gezonde voeding?

Het woord ‘gezond’ heeft voor iedereen een andere betekenis, maar voor mij heeft gezond eten vooral te maken met pure en verse ingrediënten. Met koken en bakken zonder pakjes en zakjes. Balans is hierbij het toverwoord. De balans tussen het binnenkrijgen van de juiste hoeveelheden mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels. Én het genieten van een stuk chocola en een glaasje wijn. Een gezonde levensstijl, zoals gezond eten, voldoende bewegen, stoppen met roken en goed slapen geven je voldoende weerstand die belangrijk is om complicaties bij een virusinfectie te voorkomen. En dat is in deze corona-tijd echt van levensbelang.Voor mij heeft gezond eten vooral te maken met pure en verse ingrediënten. Met koken en bakken zonder pakjes en zakjes. Balans is hierbij het toverwoord.

Gezonde keuzes

Over voeding wordt veel gezegd en de ene hype volgt de andere snel op. Dit merk ik omdat de vraag die we bij De Branderie krijgen veranderd. Er is steeds meer vraag naar glutenvrij brood, naar een gezond taartje en naar een cappuccino met havermelk. Ik denk dat deze vraag er bij een bepaald publiek altijd al was, maar dat deze niet gesteld werd omdat klanten zich niet bewust waren van de mogelijkheden. Er heerst nog steeds een taboe op diëten, op kiezen voor 100% gezond of op allergieën en toleranties. Deze mensen moeten zich maar aanpassen. ‘Dan drinken ze toch geen taartje bij hun koffie zonder melk’. Maar waarom mag niet iedereen genieten van een stuk taart, zonder buikpijn achteraf door een lactose-intolerantie waarvoor ze zich schamen?

Ik vind dat iedereen recht heeft op een lekkere koffie mét ‘melk’, op een uitgebreide en verse lunch zonder beperkingen en op een flink stuk taart. Daarom hebben wij heel veel opties toegevoegd aan onze menukaart. Ik hoop dat we hiermee de drempel om voor je eigen gezondheid te kiezen kunnen verlagen. Ik zie dat, nu we dit beter communiceren, klanten die drempel veel minder ervaren en dat ze dus ook veel vaker een vegan, suiker-, gluten- of lactosevrije keuze maken. En dat vind ik echt ontzettend mooi om te zien.

Het wordt gelukkig steeds normaler om te vragen om soja- of havermelk, een glutenvrij broodje of een vegan lunch. Steeds meer restaurants en lunchrooms breiden hun kaart uit met gezonde gerechten. Of dit nu een hype is of niet, ik ben er heel erg blij mee dat we met z’n allen een breed publiek kunnen voorzien van verse, pure en gezonde voeding.

Gezonde taarten en gebak

Bij De Branderie willen we net iets verder gaan en hebben we ook ons taarten-assortiment flink uitgebreid. Zodat we iedereen een stukje taart bij de koffie kunnen serveren. Wil of mag je geen suiker, geen lactose en geen gluten? Heb je geen zin in een dik vet stuk taart maar dringt je vriendin aan de andere kant van het tafeltje je om toch een stukje te nemen? “Stel je niet aan, je bent niet dik, neem nou gewoon die taart. Ik neem ook een stuk”. Herkenbaar? Met onze healthy taarten voldoen wij aan jouw gezonde levensstijl. Hier kun je gerust een stukje van nemen. Wij veranderen ons assortiment regelmatig, in onze vitrine vind je ons verse (en gezonde) gebak. Maar wil jij een hele taart of meerdere stukken bestellen voor thuis? Laat het ons dan minimaal 3 dagen van te voren weten, wij bakken namelijk alles vers. Hier kun je ons gebak bestellen.

Take away met 10% korting

Ik kan met recht zeggen dat ik trots ben op hoe De Branderie zich het afgelopen jaar heeft ontwikkeld. Het is geen gemakkelijke periode geweest. We bestonden 5 jaar en moesten onze deuren sluiten. En dat nu al voor de tweede keer. Maar we laten ons er niet onder krijgen, onze mindset is zo sterk. We blijven ontwikkelen en staan elke dag weer opnieuw klaar om jullie te voorzien van onze (h)eerlijke producten en gerechten die jullie mee kunnen nemen naar huis. Haal je onze vers belegde broodjes of onze gebakje af? Bij take away krijg je 10% korting . Zien we je binnenkort?

Share:

Over de schrijfster

Hi! Mijn naam is Nicole, getrouwd met Jeroen en moeder van Esmée en Mirthe. Sinds 2015 zijn wij eigenaar van De Branderie en via deze blog wil ik jullie meenemen in onze wereld van lekker puur eten.

Recente artikelen

Sociale media

Tags